Kornhoffer Móni

Moni_Joda_PimpaA kutya mindig nagy szerelem volt az életemben, de első, teljesen saját kutyám csak 2009-ben lett. Joda rettegő, mentett kiskutyaként került hozzánk és bár cuki, de nem fiatal, egyáltalán nem dinamikus és nem gyors kiskutya, mégis úgy gondolta, hogy ő agilityzni szeretne. Egy terápiás foglalkozás alatt a szomszédos pályán tartott edzést figyelte megbűvölve és semmi más sem érdekelte. Ekkor gondoltuk, hogy szívesen kipróbálnánk ezt a sportot Jodával, de ehhez kellett találnunk egy kutyaiskolát, ahol nem nevetnek ki minket, hogy az én pici, döcögős, akkor nagyjából 7 éves kiskutyámmal agilityzni szeretnénk.

2011-ben egy barátunk javaslatára kerestük fel a Z-Kutyaiskola AgilityzZ Csapatát, ahol Kriszti és Luca tényleg komolyan vett minket. 🙂 Az ő segítségükkel és mindkettőnk lelkesedésének köszönhetően megismertük az agility alapjait és nagyon megszerettük ezt a sportot. Joda ma már veterán kategóriában versenyezget és bár egyelőre veteránként még nem álltunk fel a dobogóra, a lelkesedésünk töretlen.

Pimpa_szlalomA nagy fordulat akkor állt be az agilitys életünkben, amikor 2012-ben Pimpával is elkezdünk agilityzni. Bár Pimpát családi kutyának és Joda társának fogadtuk örökbe, elég hamar kiderült, hogy hihetetlenül tehetséges és imádja ezt a sportot. Így ma már ő is rendszeresen edz és indul versenyeken.

Az elmúlt években nem csak az agilityel, hanem a kutyák oktatásával, kiképzésével is elkezdtem foglalkozni, ezért 2011-2012-ben elvégeztem a Kutyák a Harmadik Évezredben Kinológiai Egyesület által szervezett Általános Kinológiai és Kiképzésvezetői Tanfolyamot, majd félévet eltöltöttem gyakornok oktatóként a Népszigeti Kutyaiskolában. 2015-ben pedig kitűnő eredménnyel elvégeztem a Magyar Agility Szövetség (MAGISZ) agility kiképzésvezetői tanfolyamát.

2013 szeptemberében az AgilityzZ Csapat edző lányai bizalmat szavaztak nekem és azóta a kezdőknek tartok edzést hétvégénként, de ha úgy alakul, szívesen besegítek a középhaladók edzésén és versenyeken is a kezdő versenyzőinket.

Joda_kuszikSzámomra az agility több mint egy sport, hiszen Jodának sokat segített, hogy még magabiztosabb és nyitottabb legyen, Pimpával meg sokat javult a kapcsolatunk a közös munkának köszönhetően. De ezeket az eredményeket csak vidáman, játékosan, pozitív megerősítéssel és nagyon sok következetességgel lehet elérni. Edzéseimen is ezt a játékos, de mégis következetes szemléletet próbálom átadni a kezdőinknek függetlenül attól, hogy később versenyzőként vagy csak életmód jelleggel szeretnék űzni ezt a sportot.

Eredményeink, amire büszke vagyok:

Jodával

2013. ősz – Smaragd Kupasorozat
Kezdő mini összetett – 3. hely

2014. 08. 10. – Kraft Agility Kupa
Open Jumping – 12. hely és veterán versenyzőként életünkben először belefértünk a maximális szintidőbe 🙂

Pimpával

2014. 01. 18. – MEOE Téli Kupa
A1 mini összetett – 3. hely (ez volt az első A1-es versenyünk 🙂 )

2014. tavasz – Türkiz Kupasorozat
A1 mini összetett – 1. hely
Legeredményesebb menhelyi kutya

2014. 07. 20. – Kraft Agility Kupa
A1 mini/midi összetett – 2. hely

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s