Acsády Kriszti

Az én kutyás múltam úgy bölcsődés koromig nyúlik vissza – ekkor ugyan még nem tudtam az agilityről :), mint sportról, de a kis vén csont német vizslánkat már előszeretettel pesztrálgattam, tanítgattam – s ő ezt igen hősiesen viselte :).

2000. környékén került hozzánk Kósza, akivel már “komolyabban” elkezdtünk nyitni a kutyás világ felé :).

Kósza ugyan nem volt egy agility-zseni :), a cirka 50 kilójával, de eszméletlenül élvezte a sportot, a közös játékot :). 2005-ben Szederrel (mudi) bővült a családunk, ill. 2010-ben Dio-val (staffordshire terrier). Diot már nem titkolt szándékkal konkrétan agilityre vettem: hiszem, hogy az agility tényleg mindenki számára nyitott sport! Jelenleg A3-ban versenyzek vele, s tudomásom szerint Magyarországon ő az egyedüli A3-as amstaff :).

Az ötlet, hogy kiaknázzuk a Pomáz adta lehetőségeket /agility szempontjából :)/ 2010-ben merült fel bennem, mikor munkahelyet váltottam (és ezáltal kicsit több szabadidőm lett). Eleinte Felleg Betti, Horváth Dóri, Palásthy Luca edzőtársakkal; majd Lucával ketten, jelenleg pedig Lucával, Kornhoffer Mónival és Horváth Dórival igyekszünk jó hangulatú kis csapatot fabrikálni a Z-Kutyaiskola keretein belül, Zombori Anna és Tóth András kiképzésvezetők háttértámogatásával és segítségével :).

Diobaba2Az agility egy nagyon vidám, de egyben nagyon összetett és nehéz sport is. Játékkal, pozitív megerősítéssel tanítunk, ugrabugrálunk, szaladgálunk – de ahhoz, hogy eredményesek legyünk benne, ismernünk kell a szabályait is :). Számomra a legélvezetesebb kutyás sport és közös tevékenység, mondhatni életmód is – akár hobbi szinten űzi az ember, akár versenyszerűen. Minden kutyásnak csak ajánlani tudom, hiszen merevségtől, unalmas ismétlésektől, szigorúságtól mentes, egy könnyed játék, és szeretetteljes út a kutyánk lelkéhez :).

A tanításban elsősorban ezt a könnyedséget tartom követendőnek, a legegyszerűbbtől – apró lépésenként, bolondozva, sikerélményekkel gazdagon – eljutni a legnehezebbig :).

Kutyás végzettségeim:
-OKJ-s kutyakozmetikus
-Agility kiképzésvezető
-OKJ-s Habilitációs kutyakiképző (folyamatban)

Eredményeink, amire büszke vagyok:

Szederrel (mudi)

2009. 06. 01. – Belgium, VB válogató
Midi A1 – 2. hely
Midi J1 – 2. hely

Dioval (staffordshire terrier)

Kezdtünk: 2011. 12. 03. (A1)

2012. 09. 23. Kraft Agility Kupa
Maxi A1 – 3. hely (ezzel megvolt az A2 🙂 )

2014. 06. 01. Tárnok Kraft
Maxi A2 – 1. hely (ezzel megvan az A3 🙂 )

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s