Kiknek ajánljuk?

Először is: mindenkinek, akinek kedve van hozzá!

Az agilityben három méretkategória (small – ‘mini’ kutyáknak, medium -a ‘közepes’ magasságúaknak és large – a nagytestűeknek) teszi lehetővé a “fair play”-t. Az apróságoknak természetesen alacsonyabb, kisebb akadályokat kell leküzdeniük, a nagyobbaknak magasabbat, hosszabbat.

Az agility minden ember és kutya számára nyitott sport: nem tesz különbséget gyerek és idős, nő és férfi, jobbkezes és balkezes stb. között; nem kell mindenáron megfelelni, egyszerűen csak élvezni kell a sport adta lehetőségeket! Fajtakorlátozás sincs: jöhetnek keverékek és fajtatiszták is; terrierek, retrieverek, vizslák, juhászkutyák, társasági-és kísérőkutyák, agarak, kopók, vérebek, őrző-védő fajták, … rövid-és hosszúszőrűek, feketék és tarkák, álló- és lógófülűek … senki sincs kizárva :).

Természetesen vannak, akik kicsit előnyben vannak, mert jobb adottságokkal rendelkeznek (pl. egy vizsla könnyebben ugrik, mint egy masztiff), de az agility nem erről szól, hanem a közös időtöltésről, a közös programról, játékról, a bolondos, mégis komoly gyakorlásról. (Akinek pedig ahhoz van kedve, a későbbiekben versenyekre is felkészítheti kutyáját.)

🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s